My Rockin' Baby - Αντιμετώπιση προβλημάτων
Your Cart 0 items

Ερώτηση: Γιατί δυσκολεύομαι να τραβήξω την ουρά από τους κρίκους;

Απάντηση 1: Δεν σηκώνεις όλο το βάρος του μωρού σου! Είναι πολύ δύσκολο να τραβήξεις το ύφασμα μέσω των κρίκων εάν δεν σηκώνεις συγχρόνως το βάρος του μωρού σου. Χρησιμοποίησε το χέρι που βρίσκεται πιο κοντά στο μωρό σου και υποστήριξε το βάρος του (συνήθως βοηθάει να βάλεις τον βραχίονα σου κάτω από τον πωπό του). Πίεσε το μωρό σου σφιχτά πάνω σου κάθε φορά που θέλεις να σφίξεις ή να ρυθμίσεις το Ringsling σου. Αυτό δεν προσφέρει μόνο ασφάλεια στο μωρό σου κατά τη ρύθμιση, αλλά θα αφήσει να φανεί το περισσευούμενο (χαλαρό) ύφασμα ανάμεσα στο μωρό σου και τους κρίκους, οπότε θα μπορείς να το «μαζέψεις». Αν δεν υποστηρίζεις όλο το βάρος του σε αυτή τη φάση θα είναι δύσκολο να σφίξεις το Ringsling σου και επιπλέον μειώνεις και τη διάρκεια ζωής του μάρσιπου σου. Το ύφασμα που περισσεύει είναι εύκολο να το τραβήξεις, εφόσον στηρίζεις το βάρος του μωρού σου.

Απάντηση 2: Τραβάς το ύφασμα προς τη λάθος κατεύθυνση. Φαντάσου το Ringsling σου ακριβώς σαν μια ζώνη, Η ζώνη περνάει 2η φορά από τον εαυτό της και «διπλασιάζεται». Τράβηξε το ύφασμα κοντά προς την πλευρά του μωρού και όχι προς άλλη κατεύθυνση. Αν τραβήξεις έντονα ευθεία προς τα κάτω το ύφασμα, οι κρίκοι θα πιάσουν το ύφασμα ακόμη πιο σφιχτά. Τραβήξτε απαλά την ουρά σε μια "πάνω - κάτω" τοξοειδής κίνηση προς το μωρό ή μπροστά σου. Στη συνέχεια, κάνε μικρότερες διορθώσεις τραβώντας το πάνω μέρος του στριφώματος, τη μέση της ουράς και το κάτω μέρος του στριφώματος, με τη σειρά αυτή.

Απάντηση 3: Το ύφασμα ανάμεσα στους κρίκους είναι μπερδεμένο και όχι καλά απλωμένο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σηκώσεις το ύφασμα ανάμεσα από τους κρίκους, να βρεις το στρίφωμα της μιας πλευράς και να το απλώσεις από άκρη σε άκρη σαν «βεντάλια». Όταν τελειώσεις τραβάς την ουρά για να φύγει το ύφασμα πάνω από τους κρίκους, οπότε και να ασφαλίσει το Ringsling.

 

 

Ερώτηση: Οι κρίκοι αντί να βρίσκονται στην «τρύπα» του ώμου μου, κατεβαίνουν στο στήθος μου.

Απάντηση: Η κύρια αιτία αυτού του κοινού προβλήματος είναι ότι έχεις αφήσει πάρα πολύ ύφασμα πριν βάλεις το μωρό σου ή επειδή έχεις περισσότερο χαλαρό ύφασμα στην πλάτη. Πριν να τραβήξεις την ουρά του Ringsling, φέρε όλο το περισσευούμενο ύφασμα από την πλάτη σου έτσι ώστε να συγκεντρώνεται μπροστά από τους κρίκους. Στη συνέχεια, τράβα την ουρά και οι κρίκοι θα παραμείνουν στην τρύπα (στο κοίλο) του ώμου σας. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις με τους κρίκους πολύ ψηλά στον ώμο σου, έτσι ώστε να πέσουν στο σωστό μέρος, όταν σφίξεις το Ringsling σου.
Ερώτηση: Νιώθω ότι το μωρό μου πρόκειται να γλιστρήσει έξω. Τι κάνω λάθος;

Απάντηση: Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο πωπός του μωρού είναι πιο χαμηλά από το ύψος των γονάτων του. Αυτό θα το πετύχεις λυγίζοντας τα γόνατα του μωρού σου και σφίγγοντας το κάτω στρίφωμα έτσι ώστε να κρατηθούν τα γόνατα λυγισμένα (τραβώντας το αντίστοιχο τμήμα της ουράς).

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα μωρά που δεν έχουν συνηθίσει να «φοριούνται» σε Ringsling, τείνουν να ισιώνουν τα πόδια τους. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις να λυγίσεις τα γόνατά του μωρού σου ξανά και να σφίξεις πάλι το στρίφωμα μέχρι να συνηθίσει.

 

Ερώτηση: Τι φταίει που πονάει η πλάτη/ λαιμός/ώμος μου;

Απάντηση: Φοράς το μωρό σου ή πολύ χαλαρά ή πολύ χαμηλά ή του αφήνεις περιθώριο να ωθείται μακριά σου. Στις θέσεις για νεογέννητα μωρά, το μωρό πρέπει να είναι κάπου μεταξύ του αφαλού σας και του στήθους. Το κεφάλι του θα πρέπει να είναι σε απόσταση φιλιού!

Στην πλαϊνή στάση στον γοφό (hip), το μωρό δεν πρέπει να μπορεί να κλίνει μακριά σου. Θα πρέπει μετά βίας να μπορείς να χωρέσεις το χέρι σου, ανάμεσα στο σώμα σου και το μωρό σου.

Αν νιώθεις ότι ο ώμος σου υποστηρίζει ακόμα το βάρος του μωρού σου, τότε αυτό δεν είναι αρκετά σφιχτά επάνω σου. Θα πρέπει να μπορείς να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα ακόμα κι’ αν φοράς ένα νήπιο με αρκετό βάρος. Ρύθμισε το Ringsling σου βάση των ανωτέρω.

Είναι επίσης πολύ πιθανό να μην έχεις απλώσει καλά το ύφασμα στην πλάτη σου ή επάνω στον ώμο σου ή ακόμα και να είναι το ύφασμα λανθασμένα μαζεμένο όλο προς τον λαιμό σου. Φαντάσου ότι από εκεί που τελειώνουν οι ραφές των κρίκων, το ύφασμα πρέπει να ξεκινάει να απλώνεται όσο περισσότερο μπορεί να ανοίξει.  

 

Ερώτηση: Γιατί δεν μπορώ να τοποθετήσω τα πόδια του μωρού μου μέσα στο Ringsling;

Απάντηση: Μάλλον δεν έχεις τοποθετήσει το μωρό σου αρκετά ψηλά. Σήκωσε το μωρό σου ψηλά με το ένα σου χέρι (με τον βραχίονα σου και όχι από τις μασχάλες). Με το άλλο σου χέρι, πιάσε την κάτω μεριά της «θήκης» του υφάσματος του Ringsling και τράβηξε την προς την κοιλιά σου, μεγαλώνοντας δηλ. τη «θήκη». Μετά με το ίδιο χέρι καθοδήγησε τα πόδια του μωρού σου μέσα στη «θήκη». Σφίξε όσο χρειάζεται.

 

Ερώτηση: Νιώθω οτι δεν υπάρχει αρκετό ύφασμα κάτω από τον πωπό του μωρού και νιώθω ανασφάλεια οτι μπορεί να γλυστρίσει το μωρό.

Απάντηση: Έχεις αφήσει πολύ ύφασμα στην πλάτη του μωρού. Βγάλε το μωρό σου από το Ringsling και ξανατοποθέτησέ το, προσέχοντας το ύφασμα να φτάνει στις κλειδώσεις των γονάτων του, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ αν ήδη έχεις φορέσει το μωρό σου, υποστήριξε το βάρος του και τράβα με το ελεύθερο χέρι σου το περισσευούμενο ύφασμα από την πλάτη και φέρ’το κάτω από τον πωπό του, ως και τις κλειδώσεις των γονάτων του. Μην ξεχάσεις οτι τα πόδια του πρέπει να είναι λυγισμένα, πιο ψηλά από το ύψος του πωπού κι’ εσύ στον καθρέφτη πρέπει να βλέπεις το «Μ».